Κατερίνα Δραχαλίβα

Πτυχιούχος Φυσικός, Msc Μετεωρολόγος

Βιογραφικο

Η Κατερίνα Δραχαλίβα είναι απόφοιτη του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2010-2015). Για την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπονήθηκε η πτυχιακή εργασία με τίτλο «Aξιολόγηση ενός περιοχικού κλιματικού μοντέλου και εκτίμηση της μελλοντικής κλιματικής αλλαγής στην Θεσσαλία». Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε μελέτη της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή της Θεσσαλίας με την χρήση προσομοιώσεων του περιοχικού κλιματικού μοντέλου (Regional Climate Model) RegCM3 υψηλής ανάλυσης 10km x 10km για τις περιόδους 2021-2050 και 2071-2100. Ακόμα, περιλαμβάνεται και η αξιολόγηση της επίδοσης του μοντέλου κατά την περίοδο αναφοράς 1961-2004 χρησιμοποιώντας μετρήσεις από σταθμούς της περιοχής.

Έπειτα, συνέχισε τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των σπουδών της υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Μετεωρολογίας COMECAP 2016 και συμμετείχε στο workshop δορυφορικής μετεωρολογίας  Autumn School 2017 ''Use of satellite information in nowcasting'' όπου παρουσίασε την εργασία με τίτλο “Case study of an extreme weather event on 21 of September 2015 over Greece”. 

Επιπλέον, ολοκλήρωσε την πρακτική άσκηση του μεταπτυχιακού στο Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας (ΠΜΚΜ) και στο μετεωρολογικό τμήμα του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Ο κύκλος του μεταπτυχιακού προγράμματος έκλεισε με την διπλωματική εργασία «Χαρακτηριστικά των χαλαζοκαταιγίδων στην περιοχή της Θεσσαλίας». Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν η δημιουργία ενός στατιστικού μοντέλου-αλγορίθμου για την ενίσχυση της πρόγνωσης των χαλαζοκαταιγίδων στην περιοχή. Η έρευνα οδήγησε στην δημιουργία ενός δείκτη που κατατάσσει τις χαλαζοκαταιγίδες σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ένταση τους και ονομάζεται KD Index (Katerina Drachaliva).

Παράλληλα με τις σπουδές της δίδασκε το μάθημα της Αγρομετεωρολογίας στο ΙΕΚ Openmellon.

Σκοπός της ιστοσελίδας drachaliva.gr είναι η λεπτομερής και εξειδικευμένη πρόγνωση του καιρού, καθώς και η ενημέρωση για διάφορα φυσικά και μετεωρολογικά φαινόμενα.

We only get one planet!

Climate change is happening! It is our responsibility to protect and hand on the planet to the next generation!

Επικοινωνία

  • Τηλεφωνο

    +30 698 616 1579

  • Email

    science@drachaliva.gr

Φυσικός, Msc Μετεωρολόγος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

2019 Copyright © Katerina Drachaliva - All right reserved